Politika

Politika Haberleri

Baykal: Devlet evet, millet hayır için çalışıyor ve devlet millete uyacaktır

16.03.2017 00:00
Baykal: Devlet evet, millet hayır için çalışıyor ve devlet millete uyacaktır

Ahmet Bilge-Resul Yanbul 
(İHA) - Deniz Baykal, partisinin Giresun’da düzenlediği anayasa değişikliği ve referandumla ilgili yaptığı konuşmada bugün değiştirilmeye çalışılan anayasanın, bugüne kadar 17 kez değiştirilen anayasadan çok farklı olduğunu söyledi. "Bugün huzurunuza CHP’li olarak bulunmuyorum" diyen Baykal "Bugün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bulunuyorum. Bugün parti siyaseti konuşulacak gün değil. Hepimizin bugün vatan derdimiz, Türkiye derdimiz var. Hepimiz Türkiye için buradayız. Onun için bir aradayız. Türkiye’ye sahip çıkma günüdür. Türkiye’ye yönelik tehlikeleri ortaya dökme günüdür. Bunun için buradayız. El ele vereceğiz ve o korkuları, endişeleri aşacağız. Birden bir siyasi partilerin çalkantıları sonucu çıkıp anayasa değiştireceğiz denildi. Bugüne kadar toplumun, ülkenin ne ihtiyacı var diye tartışıldı ve 17 kez bu değişiklik yapıldı. Ancak bugün önümüze gelen başka bir anayasa, geçmiştekiler gibi değil. Bu günkü anayasada tek bir üstünlük ve yetki var o da cumhurbaşkanına verilmiş. Demokraside takdir tek kişiye bırakılmaz. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan yetkileri verebilir mi bu millet" ifadelerini kullandı.

“Ergenekon’un savcısı değil, avukat kazandı”

Ergenekon ve FETÖ davalarıyla binlerce mağduriyet yaşandığını ileri süren Baykal, “Ergenekon soruşturmalarını hatırlayın. 'Ben Ergenekon savcısıyım' demedi mi? CHP Genel Başkanı ise 'sen savcısıysan ben avukatıyım' demedi mi? Sonuçta kazanan avukat olmadı mı? Ergenekon hatasının ardından FETÖ’ye gelelim. FETÖ’yü sen oraya getirdin. Askeri Şuralar'da o komutanları sen getirdin oralara. FETÖ olaylarında binlerce mağduriyet de oluşmadı mı? Bu mağduriyetler senin yüzünden oluşmadı mı? Şimdi tutturdular bütün yetkiyi, hakkı, hukuku sana teslim eder mi? Biz bütün gücümüzle anlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Devlet, millete uyacak”

Devletin "evet", milletin ise "hayır" için çalıştığını ifade eden Baykal, “Devletin imkanlarıyla, gücüyle yetkisiyle açılışlarla bütün milleti, amiri, memuru topluyorlar oraya. Çıkıyor rektör, kaymakam, vali, 'evet' diyor. Devlet, evet için çıkıyor. Hayır da milletin kampanyası. Devlet 'evet' diyor, millet 'hayır' diyor. Devletle millet ayrı telden çalabilir. Şimdi bakacağız, devlet mi millete, millet mi devlete uyacak? Elbette devlet millete uyacak. Hayır aşağıdan yukarı gelen bir hareket, evet gibi yukarıdan talimatla gelen bir hareket değil” dedi. 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa