Politika

Politika Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı

14.10.2017 00:00
Başbakan Binali Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na sert çıktı

(İHA) - AK Parti Yalova Merkez İlçe Teşkilatı’nın kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, "Çıktığımız bu yolda 16 yılı geride bıraktık. Millete hizmet etmeyi bize nasip eden Mevlama hamd olsun, şükür olsun. İnşallah nice yıllar daha aziz milletimize hizmet etmeyi Mevlam nasip eylesin. AK Parti ile birlikte Türkiye bambaşka Türkiye oldu. Ülkemizde birlik beraberlik, kardeşlik daha da güçlendi, refah daha da arttı. Bir Türkiye’ye üç Türkiye kattık. Bütün yollar genişledi. Biz bunları yaparken rahatsız olanlar da olmadı değil. İlk günden bu tarafa hiç boş durmadan AK Parti’ye karşı ne kumpaslar kurmaya kalkıştılar. Hamd olsun ki, bütün bu tuzaklar başarısız oldu. Milletimizin AK Parti’ye verdiği destek sayesinde bütün zorlukların üstesinden geldik. Kumpasçılara karşı dimdik durup, milletin hakkını savunduk. 16 yıldır AK kadrolar milletimize hizmet için gece gündüz çalıştı, çalışmaya devam ediyor. İnşallah nice nice destanları bu kadrolarla, birlikte yazacağız. Önümüzde yeni hedefler, fırsatlar, zorluklar var" dedi.

Türkiye’nin geçmiş 15 yılında AK Parti’nin imzası olduğunun altını çizen Yıldırım, "AK Parti bu 15 yıl içerisinde kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde zorlukları aşa aşa bugünlere geldi. Hatırlayın, 15 yıl içerisinde bu ülke neler yaşadı? Darbe girişimleri, Balyoz, Ergenekon, e-muhtıra, cumhurbaşkanlığı seçiminin engellenmesi, AK Parti’nin kapatılmaya çalışılması, 17-25 Aralık darbe girişimi, yargı darbe girişimi, Gezi olayları, nihayet 15 Temmuz alçak FETÖ darbe teşebbüsü. Bütün bu kumpaslardan, bütün bu engellerden AK Parti alnının akıyla çıkmayı bilmiştir. Bundan da en büyük güvencemiz, en büyük kaynağımız milletimiz olacaktır" diye konuştu.

"Orada terör devleti kurulmasına bu millet müsaade etmeyecek"

Türkiye'nin egemenlik haklarını ve itibarını korumakta kararlı olduklarına işaret eden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz düşmanlarımızı azaltacağız, dostlarımızı arttıracağız. Bunları yapıyoruz. Bazen haddini aşanlar oluyor. Ülkemizin itibarına, egemenlik haklarına saldırı nereden gelirse gelsin, misliyle karşılığını bulur. Diklenmeyeceğiz, ama dik duracağız dedik. Ülkenin itibarını, onurunu korumak için ne gerekiyorsa yapacağız. Ülkemizin güneyinde Suriye ve Irak hudutlarımızda bir şer kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu projeyi yapanları biliyoruz. Ama milletimiz rahat olsun. Bizim kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlar şunu iyi bilsin ki, orada bir terör devleti kurulmasına bu millet asla müsaade etmeyecek."

"Yolları böleriz, ama Türkiye’yi böldürtmeyiz"

Yolları böldüklerini, ancak ülkeyi böldürtmeyeceklerini ifade eden Yıldırım, "Bizim hedefimiz ve amacımız, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak. Milletimizi, bu güzel ülkemizi dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokmak. 15 yıldır bunu yapıyoruz. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, doğuyu, batıyı, ülkeyi birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz, ama herkes iyi bilsin ki, Türkiye’yi böldürtmeyiz. 15 Temmuz gecesini hepimiz yaşadık. Orada 80 milyon vatandaşımız, cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara indi mi? Alçaklara meydanlarda dersini verdi mi? Halkın gücü, tankın gücüne galip geldi o gece. Metin Doğan da şu an aramızda. Tankın önüne yatan, ‘Beni ezmeden bu ülkeyi teslim alamazsınız’ diyen kahramanlarından biri" dedi.

"Bu darbenin arkasındakiler birer birer hesabını verecek"

FETÖ darbe girişiminin hesabını soracaklarını kaydeden Yıldırım, şunları dile getirdi:
"Başlangıçta yargıyla dalga geçtiler, tiyatro oynadılar. Şimdi artık kararlar birer birer çıkıyor. Müebbet hapisler, ağırlaştırılmış müebbet hapisler bir bir geliyor. Bu darbenin arkasındaki alçak örgütün bütün mensupları birer birer hesabını verecek. Bütün failler ortaya çıkarılacak. Şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır."

"Özü sözü bir olan muhalefete Türkiye hasret"

Ana muhalefet liderine tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "Kemal Bey bir konuşma yapıyor; -İdlib’e gitmek doğru karardır, onun için tezkereye destek oldum.- Konuşmanın bir bölümünde önceki söylediğini unutuyor, -İdlib’de bir askerimiz şehit olursa bunun sorumlusu Erdoğan’dır- diyor. Yazıktır be kardeşim. Hem tezkereye evet diyeceksin, hem İdlib’e asker gitmesini destekleyeceksin, ondan sonra asker, şehitler üzerinden siyaset yapacaksın. Dürüst olmak lazım. Özü sözü bir olan, gelecek vaat eden projeleriyle bir muhalefete Türkiye maalesef hasret kaldı. Onun için AK Parti her seçimde rakibi olarak kendisini buldu. Hem Türkiye’de, hem Yalova’da çıtayı her seferinde daha da yukarıya çıkarttınız" dedi.

Yıldırım, “Yalova 3 Kasım seçimlerinde AK Parti’ye yüzde 34 oy verdi. Ancak 1 Kasım seçimlerine geldiğimizde çıtayı yüzde 50’ye yaklaştırdınız. Yüzde 50 oranında destek verdiniz. Aynı şekilde cumhurbaşkanlığı seçimi yüzde 50’nin üzerinde oy aldığımız önemli illerimizden bir tanesi. 15 Temmuz’dan bir şey gördük. Gördüğümüz şey Türkiye artık bu kumpaslarla, bu vesayetlerle yoluna devam edemez. Bir sistem değişikliğine ihtiyaç var. Bunu 15 Temmuz darbe girişiminde en ağır şekilde tecrübe ettik. Bu hükümet sistemini değiştirmek, ülkemizin geleceği için, vesayetlerden, kumpaslardan, engellerden korumak için olmazsa olmaz dedik. Anayasa değişikliğini yapmaya karar verdik. 16 Nisan Türkiye’de çok önemli tarihti. 16 Nisan'da 80 milyon vatandaşımız sandığa gitti. Türkiye’nin geleceğine karar verdi. O referandumda 94 yıllık hükümet sistemini değiştirdik. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini hep beraber kabul ettik. Şimdi önümüzde önemli bir hedef var: 2019. 2019’a hazır mıyız?" diyerek salondakilerden söz aldı.

"En az seçmenlerin yarısının desteğini almak zorundayız"

"2019’da iki tane sınavımız var" diyen Yıldırım, "Birincisi 2019’un Mart'ında belediye seçimleri. İnşallah ilk sınavımızı orada vereceğiz. AK Parti belediyeciliğinin aynen daha güçlü şekilde devamı için gece gündüz çalışacağız, gayret edeceğiz. Yalova’da da AK hizmeti tekrar hemşehrilerimizle buluşturacağız. Ondan 6 ay sonra cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçim önemli seçim. Çıtayı yükselttik. Eskiden yüzde 50’ye gitmeden iktidar olunabiliyordu. Şimdi yüzde 50’nin üzerinde. En az seçmenlerin yarısının desteğini almak zorundayız. Gece gündüz çalışacağız. 2019’da ayrıca milletvekili seçimi yapacağız. 3 tane seçimimiz var. Türkiye’nin gelecek 5 yılını inşa edeceğimiz seçimleri gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin 2023 hedeflerine erişmek için bu seçimleri de inşallah başarıyla geçireceğimize yürekten inanıyorum. Yalova’da kazandığımız, kazanacağımız her başarı, AK kadroların, kadınların, gençlerin eseridir. Bunun için sizlere çok güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Kongreye Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Yalova Milletvekili Fikri Demirel ve partililer katıldı.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT ÇIKTI: YAZIK BE KARDEŞİM

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun idlib operasyonuyla ilgili değerlendirmelerine ilişkin şöyle konuştu;

Bizim boş lalarla işimiz yok. Kemal Bey bir konuşmaya yapıyor "İdlib'e gitmek doğru bir karardır, biz de tezkereye destek olduk." Konuşmanın bir bölümünde söylediğini unutuyor. İdlib'te askerimizin ölürse bunun sorumlusu Erdoğan'dır diyor. Yazık be kardeşim hem tezkereye evet diyeceksin, hem İdlib'e asker gitmesini destekleyeceksin sonra da şehitler üzerinden siyaset yapacaksın. Millet bunları yutmaz.Özü sözü bir olan, gelecek vadeden, projeleriyle gelecek vadeden bir muhalefete Türkiye maalesef hasret kaldı. Onun için de AK Parti her seçimde rakibi olarak da yine kendisini buldu.