Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Başakşehir?in çehresi prestij caddelerle değişiyor

08.12.2017 00:00
Başakşehir?in çehresi prestij caddelerle değişiyor

Zeki KENTEL

Başakşehir’de caddelerin araçlar ve yayalar için daha kullanışlı hale gelmesi ve şehrin yeşil dokusu ile uyumlu hale getirilmesi için başlatılan prestij cadde çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Çalışmaların tamamlandığı 8. Prestij Cadde olan Akşemsettin Caddesi ve yapımına başlanan Yunus Emre Caddesi ile birlikte proje kapsamında yaklaşık 15 kilometre yol prestij cadde haline getirilmiş olacak.

Altyapısı eksik olan mahallerde kısa sürede büyük yatırımlara imza atarak problemleri büyük oranda gidermeyi başaran Başakşehir Belediyesi, prestij caddelerle prestijine prestij katıyor. İlçedeki yolların şehrin estetik çehresine uyumlu hale gelmesi için mevcut yollar, prestij yol haline getiriliyor. İlçe genelinde şimdiye kadar 8 yol prestij cadde haline getirildi. Yapımına başlanan Yunus Emre Caddesi ilçe genelinde yapılan 9. prestij yol çalışması olacak.

15 kilometrelik Prestij Yol 

Yapılan çalışmalar tamamlandığında yaklaşık 15 kilometrelik yol prestij cadde haline getirilmiş olacak. Ertuğrul Gazi Caddesi ile başlayan prestij caddeler; Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi, Şelale-Okyanus-Akdeniz Caddesi, Boğazköy Caddesi, Mimar Kemalettin Bulvarı devamında da Akşemsettin Caddesi ile devam etti. Son olarak prestij cadde çalışmalarının başladığı adres ise Yunus Emre Caddesi. Akşemsettin Caddesi ile birlikte ilave yollarda tamamlandığında prestij yollara 27 bin 700 adet ağaç dikilmiş olacak. Mevcut prestij caddeler ile 22 bin metrekarelik yeşil alan ilçeye kazandırılacak.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, prestij caddelerle düzensiz park sorununun ortadan kaldırıldığını belirterek, “Ağaç dikerek, yeşillendirme yaparak, toplamda 22 bin kilometrelik yeşil alan elde edilmiş oldu” dedi. Başkan Kartoğlu, prestij cadde çalışmalarıyla kaldırım kenarlarına elektrik ve fiberoptik çalışmalar için kanallar döşendiğini, görme engelliler için rehber yol düzenlendiğini de sözlerine ekledi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

Askerin karadaki ateş gücü yerli çözümle artacak

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile görüştü

Gündem

İstanbul'da kuvvetli yağış nedeniyle trafikte aksamalar yaşanıyor

Gündem

''Mısır ve Türkiye'nin işbirliği halklarımızın ve bölgemizin fevkalade yararınadır''