Sigorta

Sigorta Haberleri

?Başak?lılar geçmişi yâd ettiler

27.03.2017 00:00
?Başak?lılar geçmişi yâd ettiler

Sibel TÜRKER

2006 yılında özelleşerek Groupama şirketine satılan Başak Sigorta çalışanları bir araya gelerek geçmişi yad etti. Harbiye’de Başak Sigorta binası yerine yapılan Art Otel’de gerçekleşen toplantıda duygusal anlar yaşandı.Toplantıyı organize eden Hayat Sigortaları Müdürü Oya Özdemir duygularını şöyle aktardı:

“1959 yılında T.C. Ziraat Bankası önderliğinde Ziraat Bankası, Tariş, Trakyabirlik, Çukobirlik, Marmarabirlik, Karadenizbirlik, Fiskobirlik ve Union ortaklığında Başak Sigorta A.Ş. kurulmuştu. Sektörde örnek tutum ve davranışları, çalışanlara verdiği değer, müşteriye yakınlık, kısacası Başak Sigorta’lı Olmak Bir Ayrıcalıktır. İlkesi şirketi, yurt içi ve yurt dışı pazarlarda unutulmaz, vazgeçilmez Marka haline getirdi. Başak Sigorta yönetim anlayışında, sermayeyi artırma yani çok kar etmeden ziyade, çalışana yatırım yapmak, değer vermek, aile olmak tutumu hep ağır bastı. En üst düzey yöneticiden en alt çalışana kadar herkes birbirini ve işini limitsiz sevdi. ‘Benim Şirketim’ dedi. Aklına iş gelince, gece yatağından kalkıp, şirketine koştu. İşte, bu şirket sevgisi Başak Sigorta’yı yarım yüzyıl karlılıkta, büyümede, çalışan mutluluğunda hep lider yaptı.

Yıl 2005. Sektörde ilk kez Başak Sigorta ve Başak Hayat Sigorta Özelleştirme İdaresi kanalı ile satışa çıkarıldı, yerli ve yabancı yatırımcıların kıran kırana ihale rakamlarını artırması sonucu Fransız Groupama tarafından satın alındı. Başak Sigorta markası sökülüp atıldı, yerine Groupama tabelâları asıldı. Ama gerek çalışanlar, gerekse aile içinden kabul edilen Acenteler, Müşteriler kalbinden 17 yıl geçmesine rağmen Başak Sigorta Ve Başak Sigortalı olmak sökülemedi.

Başak Sigorta’yla birlikte sahip olduğu tüm gayrimenkulleri de satılmış oldu. Bunlardan biri Harbiye’nin en mutena yerindeki Genel Müdürlük binası idi. O bina Fransızlar tarafından bir başkasına satıldı. Sigorta Sektörünün okulu sayılan, Sigorta Sektörünün Başak Sigorta’dan transfer yapabilmek için can attığı, yürürlüğe koyduğu uygulamalar ile sektöre öncülük yaptığı dışı modern ve heybetli, içi insan sevgisiyle dolu o bina yıkılarak yerine beş yıldızlı otel yapıldı. Ama, Başak Sigorta’da çalışmış, Başak Sigorta’ya gönül vermiş olanların kalbinde ‘şirketim’ anlayışı yıkılamadı.

Geçtiğimiz günlerde Başak Sigorta’ya gönül veren önceki Genel Müdürler, Müdürler, Çalışanlar, Acenteler, şirket topraklarında kurulan Otel’de Otelin Genel Müdürü Sayın Burak Akyıldız’ın katkıları ve mükemmel organizasyonu sayesinde bir araya gelerek, keyif alarak çalıştığı eski günlerini yâd etti.

Başak ve Başak Hayat A.Ş. ruhu, emektarlarını onca yıla rağmen halâ bir arada tutuyor. Grup yılın belirli günleri dışında, iyi ve kötü günlerinde de bir araya gelmeye önem ve özen gösteriyor.”

 Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Dinçer

Reklam ve Halkla İlişkiler Müdürü Burcu Dinçer de duygusal anların yaşandığı toplantıyla ilgili şunları söyledi:

“2006 yılının basında özelleşerek Groupama Şirketine satılan Başak Sigorta çalışanları bu tarihten itibaren ayrı şirketlere ve farklı alanlara yöneldiler belki birçoğu da emekli oldu...  Fakat asla birlikte geçirdikleri o güzel günlerden başarı hikayelerinden vazgeçmediler.

Bu sebeple bir özel sayfa oluşturdular ve sosyal paylaşımları burada yönettiler. Doğumlar ve düğünler de sevinci, ölümlerde üzüntülerini paylaşmaya devam ettiler.Arada bir de bir yerlerde buluşup özlem giderdiler.  Ama Mart 2017 toplantısı çok özel bir yerdeydi. Harbiye’de 40 yılı aşkın süre Genel Müdürlük binası olarak kullanılan günümüzde Art Otel olan mekanda.

Tamamıyla yıkılan ve yeniden Otel olarak inşa edilen binada Başak Sigorta’dan çok özel bir iz var o da Füreyya Koral’ın duvar seramikleri. Aynen korunan seramikler bizim toplantı yaptığımız kattaydı.

61 kişi toplandık eski Genel Müdürlük binamızda. Sosyal dayanışmamızı ve bu toplantımızı şirketimiz Hayat Sigortaları Müdürü Oya Özdemir gerçekleştirdi. Pek kıymetli sektör duayeni Muzaffer Bilgili bu toplantıya rahatsızlığı dolayısı ile katılamadı ama gönderdiği çiçekle kalbi bizlerleydi.

Çok coşkulu bir toplantıydı. Başak Sigorta Logosunu Otelin her yerine yerleştiren değerli Art Otel yöneticileri bu duygusal buluşmaya tüm desteği verdiler.

Üç ayda bir toplanan Başak Sigorta emektarları bundan sonra tüm toplantılarını şirketlerinin eski binasında yapmaya karar vererek ayrıldılar.”

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi