Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Barilla, Mulino Bianco ile Türkiye'deki bisküvi pazarında

26.04.2017 00:00
Barilla, Mulino Bianco ile Türkiye'deki bisküvi pazarında

Abdulkadir AVCI

İtalyan gıda devi Barilla, Türkiye'deki marka ve ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyor. Makarnada Barilla ve Filiz, sağlıklı atıştırmalıkta ise Wasa ve Gran Pavesi'den sonra İtalya'nın bir numaralı bisküvi ve unlu mamul markası Mulino Bianco da Türkiye'de satışa sunuldu

Ürünlerini 100'den fazla ülkede tüketiciyle buluşturan Barilla, makarna, sos ve atıştırmalıktan sonra Türkiye pazarındaki lezzetlerine bisküviyi de ekledi. Gıda devi, İtalya'nın bir numaralı bisküvi ve unlu mamul markası Mulino Bianco'nun yenilenen ürünlerini Türkiye'de de lezzet düşkünlerinin beğenisine sundu. Türk damak tadına uygun olarak hazırlanan Sfilati grisini ve Sfoglie galetanın 4 çeşidi ile raflarda yerini alan Mulino Bianco, el yapımı lezzetinde birbirinden leziz krakerleri ile her gün gerçek İtalyan lezzetini sunacak.

'7 yıldır büyümemizi sürdürüyoruz'

Barilla'nın Türkiye pazarındaki 23'üncü yılında makarnada yüzde 30'u aşan pazar payı ile elde ettiği başarıyı, atıştırmalık ve bisküvi alanında da sürdürmek için Mulino Bianco'nun önemli bir itici güç olacağını belirten Barilla Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Güneş Karababa, "Bizler Akdenizliyiz. Yemeyi, iyi lezzetleri seviyoruz. Akdenizli Barilla'nın Türk mutfağındaki yerini, makarna kategorisindeki ürünlerimizin yanı sıra sağlıklı atıştırmalıkta ve bisküvide de güçlendirmek için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Barilla olarak son 7 yıldır aralıksız olarak büyümemizi sürdürüyoruz. Hedefimiz, makarnadaki liderliğimizi sürdürüp bu kategoriyi büyütürken, sağlıklı ve lezzetli yeni ürün ve markalarla gıda sektöründeki konumumuzu daha da güçlendirmek" dedi.

'219 ürünümüzün tümünü yeniden formüle ettik'

Çalışmalarını "Sizin için iyi, Gezegen için iyi" strateji ile gerçekleştiren Barilla'nın tüm adımlarını sürdürülebilir sağlıklı bir gelecek için attığını belirten Karababa, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu yaklaşımımız çerçevesinde, hem insan sağlığını hem de yaşadığımız çevreyi ve dünyamızı gözeten somut adımlar atıyoruz. Yol göstericimiz; son derece sağlıklı ve çevresel etkisi bir o kadar düşük olan Akdeniz beslenme modeli. Bunun dünyadaki öncülüğünü üstleniyoruz. 'İyi bir şeyler yapıyormuş' gibi görünmeye çalışmıyor, insanların ve gezegenimizin sürdürülebilir geleceği için çaba gösteriyoruz. Kendimizi ve ürünlerimizi de bu anlamda dönüştürüyoruz. Son 5 yılda her gün milyonlarca müşterimizin tercih ettiği 219 ürünümüzü yeniden formüle ettik. Şekeri, tuzu ve yağı azalttık, daha fazla lif içeren, tam tahıllı formüllere geçtik. En son ve en önemli adımlarımızdan birisi de, geçtiğimiz yıl sonu itibarı ile unlu mamullerimizden palm yağını tamamen çıkarmak oldu. Barilla olarak, hem insanlığa sağlıklı ürünler sunuyor hem de çevresel etkimizi azaltıyoruz. Bunun tüm üreticiler için temel bir sorumluluk olduğuna inanıyoruz. Sürdürülebilir bir gelecek ve sağlıklı bir yaşam için, gıdanın değerini ve önemini her platformda toplumlara hatırlatmaya devam edeceğiz."

Grisiniye Akdeniz dokunuş 

Pratik ve gurme lezzet arayanların favorileri arasında yer alan grisini, Mulino Bianco'nun Sfilati ürünüyle yeniden yorumlandı. İsmini İtalyanca'da ince uzun Sfilatino, yani baget ekmekten alan Sfilati'nin zeytinli ve domatesli iki farklı lezzet seçeneği bulunuyor. El yapımı tadında taptaze çubukların Akdeniz aromaları ile buluştuğu Sfilati, kıtırlığı ile grisininin lezzetine lezzet katıyor.

Fırın tazeliğinde yaprak galeta 

Mulino Bianco'nun lezzet tutkunları için sunduğu diğer sürpriz ise Sfoglie. İtalyanca kağıt kadar ince açılmış hamur demek olan Sfoglie, hem görsel hem lezzet olarak yeni bir atıştırmalık deneyimi vadediyor. Siyah ve yeşil zeytinlerin harmanlanmasıyla hazırlanan zeytinli Sfoglie ile domates ve kekik ile zenginleştirilen domatesli Sfoglie sevilen dip soslarla birlikte sade bir yaprak galetanın çok ötesinde bir lezzet deneyimi sunuyor.

Unlu mamuller sektöründe 1877 yılından bu yana tüm ürünlerinde aynı yüksek kaliteyi sürdüren ve mükemmel içerikleri kusursuz bir şekilde hazırlayan Barilla'nın köklü markası Mulino Bianco'nun benzersiz tuzlu krakerleri, 180 ve 200 gramlık paketlerle Türkiye'nin beğenisine sunuldu.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!