Ekonomi & Finans

Ekonomi & Finans Haberleri

Bakan Arslan Şanlıurfa?nın taleplerini aldı

12.12.2017 00:00
Bakan Arslan Şanlıurfa?nın taleplerini aldı

Mütia AVUKA
Bazı ziyaret ve toplantılara katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Şanlıurfa GAP Havalimanında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Valisi Abdulah Erin, Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek ve Kemalettin Yılmaztekin, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve il protokolü tarafından karşılandı.

Karşılamanın ardından Şanlıurfa Polisevi’nde düzenlenen sivil toplum kuruluşları ile istişare toplantısına katılan Bakan Arslan’a, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından ilin ihtiyaçları, talepleri ve yatırım hedefleri iletildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve bakanlık bürokratlarıyla ciddi çalışmalar yapıldığını ve gerekli notların alındığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Bakan Arslan’a, bürokratlarına, Şanlıurfa Milletvekilerine, Belediye başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Hükümetin, 2002-2017 yılları arasında Şanlıurfa’da ulaştırma alanında çok büyük yatırımlara imza attığını ifade eden Fakıbaba, yatırımların devam edeceğini, sivil toplum örgütlerinden alınan önerilerin Bakan Arslan ve kendileri tarafından kaydedildiğini söyledi.

Şanlıurfa’nın çözüm bekleyen ve yürüyen projeleriyle ilgili Bakan Fakıbaba ve Milletvekilleriyle sürekli istişare halinde olduklarını dile getiren Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bakanlıklarının bugüne kadar Şanlıurfa’ya 3 milyar 419 milyon TL tutarında yatırım yaptığını belirterek, “Bundan 15 sene önce IMF kapılarında 100 milyon, 200 milyon borç bulabilir miyiz diye el pençe divan durduğumuz bir dönemden sadece Şanlıurfa’ya 3,5 katrilyon yatırım yapan bir dönemi konuşuyoruz. Bu bizim memnuniyetimiz” dedi.

Şanlıurfa’da Cumhuriyet tarihi boyunca 28 km bölünmüş yol yapılmışken bunun üzerine 540 km bölünmüş yol yapıldığını ifade eden Bakan Arslan, Avrupa standartlarında yollarda ne varsa Şanlıurfa’da da uygulandığını dile getirdi.

Konuşmasına, Şanlıurfa’da tamamlanan, devam eden ve ihale aşamasında olan projeleri değerlendirerek devam eden Bakan Arslan, Şanlıurfa’nın büyüme potansiyeline paralel yatırımların devam edeceğini söyledi.

Toplantının ardından, 10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul Beşiktaş’taki terör saldırısında şehit olan Şanlıurfalı dört polis ve tüm şehitler için okutulan mevlid-i şerif programına katılan Bakanlar ve beraberindekiler, esnaf gezisinin ardından Harran ve Akçakale'de de incelemelerde bulundu. Şanlıurfa Milletvekili Kemalettin Yılmaztekin’in evine misafir ettiği bakanlar, katıldıkları bir düğün töreninden sonra gece saatlerinde Şanlıurfa’dan ayrıldılar.

 

 

 

Politika

Erciş Fatihiyle il olacak!

Gündem

Ramazan Bayramı tatilinde tren kapasiteleri artırılacak, emeklilere indirim uygulanacak