Gündem

Gündem Haberleri

Baharın müjdecisi çiğdem çiçekleri açtı

08.02.2018 00:00
Baharın müjdecisi çiğdem çiçekleri açtı

 
Bahadır Muhlis Gökgül
(İHA) - Yozgat’ta kış mevsiminin kurak geçmesi ve hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle çiğdem çiçekleri erken açtı.

Baharın müjdecisi olarak bilinen ve genelde Mart veya Nisan aylarında açan çiğdemler, bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle erken açtı. Erken açan çiğdem çiçeklerini toplayan vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.

Baharın habercisi çiğdem çiçeklerinin bu sene Şubat’ta açtığını söyleyen Arif Yaşar, "Çiğdemler normalde Mart sonu veya Nisanda çiçek açması gerekirdi. Havalar erken ısındı ve iklimler değişti. Şu zamanda çiğdem çıkıyor" dedi. Serdar Kayaalp ise "Tabi geçen yıl bu zamanlar kar tipi vardı. Bu sene çiğdem topluyoruz. Çok şaşırdık" şeklinde konuştu.

Nevzat Şahiner ise "Bu mevsimde bu çiçeğin açması normal değil. Geçen sene bu zamanlar kar kış soğuktu. Ama bugün geldik, çiğdem topladık. Şaşırdık şu an karda kışta kabanla gezmemiz gerekirken geldik çiğdem topladık. Normalde Nisan, Mayıs ayında cemre toprağa düştüğünde çiğdemler açar. Bugün çiğdemlerin çıkması normal değil" ifadelerine yer verdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi