Turizm

Turizm Haberleri

Azerbaycan?dan Türkiye Turizm Temsilciliği

01.03.2016 00:00
Azerbaycan?dan Türkiye Turizm Temsilciliği

DHA - Dünya üzerinde yaşanan 11 iklimin 9’una ev sahipliği yapan ‘‘Alevler Ülkesi’’ Azerbaycan, turizm alanında dünya çapında tanıtım çalışmalarına başlamış bulunuyor. Bu çalışmalar kapsamında 2016 yılını Turizm Yılı olarak ilan eden kardeş ülke Azerbaycan, Türkiye’de Turizm Temsilciliği açtı. Temsilcilik, Türk halkına kardeş ülke Azerbaycan’ın ulusal zenginliklerini daha iyi tanıtmayı ve iki ülke arasındaki yakın ilişkileri Turizm alanında da pekiştirmeyi hedefliyor. 

29 Şubat 2016 tarihinde Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilciliği tarafından Türkiye Yönetici Direktörü S. Nurlana Çakmak liderliğinde gerçekleştirilen Açılış Kokteyli’ne Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nazım Samedov’un önderliğinde Azerbaycan devlet yetkilileri, yabancı misyonlar, Türkiye’den başta İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin olmak üzere yüksek bürokratlar ve yüksek yargı mensupları, ünlü işadamları, yazılı ve görsel basın mensupları, sinema sanatçıları, rektörler, ünlü doktorlar, ve başta İlber Ortaylı olmak üzere saygıdeğer tarihçilerin katılım gösterdiği görkemli bir açılış yaptı.

Azerbaycan Türk turistlerin en çok ziyaret edeceği destinasyonlardan biri olacak!

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Azerbaycan Türkiye Turizm Temsilcisi Başkanı Nurlana Çakmak, “Bir Azerbaycanlı olarak aslında şöyle desem daha doğru olur: Oğuz Türk kadını olarak ve son yıllarda Türkiye’de yaşıyor olmama dayanarak hem ülkemi karış karış tanıdığımı, hem de Türk insanını iyi anladığımı söyleyebilirim. Artık Azerbaycan sadece Petrol ve Gaz kaynaklarıyla değil, aynı zamanda eski ve modern mimariyi eşsiz şekilde sentezleyen mimari yapısı ve tarihi kültürel doğal güzellikleriyle en iyi turizm destinasyonları arasında gönüllere girecek. Türkiye’de hali hazırda Azerbaycan istenilen seviyede tanınmıyor, turizm potansiyelimizi en kısa zamanda doğru tanıtımla Türk kalkına çok iyi şekilde sunacağız, akabinde Türkiye’den büyük Turizm patlaması bekliyoruz” dedi.

Nurlana Çakmak sözlerine “Azerbaycan’ı bir baştan diğer başa gezip anlayacak, aynı dili aynı duyguları paylaşacak, bizi yürekten anlayıp sevecek, dünya var oldukça bu maneviyatı asla kaybetmeyecek, bu yakınlığın akrabalığın karşılaştırılabileceği başka bir örnek yok. Bunu iyi görmek lazım. Bilimde, kültürde, sanatta, endüstride, potansiyellerimizi birbirimize iyi anlatıp önceliğimizi her konuda birbirimize vermeliyiz. Biz bunu yaparsak güçlü oluruz ve Türk dünyasına güç katarız. Köklerimiz daha kuvvetli, kollarımız daha uzun olur. İşte bundan dolayı değerli Türk halkına diyorum ki; artık Azerbaycan’ı ziyaret edeceğiniz yerlerin başına koyun. Koyun ki geç kaldığınız Oğuz’un ana yurdu toprakları keşfedin ve tatilinizi kendi evinizdeymiş gibi zevkle yaşayın” şeklinde devam etti.

“Sen de Azerbaycan’ı Gör!” sloganıyla yola çıkan Azerbaycan Turizm Türkiye Temsilcisi Çakmak, Türkiye’den Azerbaycan’a gelen turist sayısının 2015 yılı için 340 bin civarında duyurulduğunu hatırlatarak, “Bu da istenilen rakamların çok altında. Bu rakamların artarak devam etmesi ve milyonların üzerine çıkması arzusu içindeyiz” dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi