Sigorta

Sigorta Haberleri

AvivaSA, 'BES' liderliğini sürdürüyor

08.11.2016 00:00
AvivaSA, 'BES' liderliğini sürdürüyor

Abdulkadir AVCI

AvivaSA Emeklilik ve Hayat, Emeklilik Gözetim Merkezi'nin 30 Eylül verilerine göre yıllık bazda, fon büyüklüğünde yüzde 32 ve katılımcı sayısında yüzde 7 büyüme yakaladı. AvivaSA, devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğünde 11,2 milyar TL seviyesine ulaştı. Katılımcı sayısı ise 860 bin kişiyi aştı. Toplam 19 şirketin faaliyet gösterdiği bireysel emeklilik sektöründe AvivaSA, yönetilen fon büyüklüğü bazında da yüzde 19.3 pazar payına sahip oldu.

2016 yılı 3.çeyrek finansal sonuçları açıklandı

AvivaSA'nın 2016 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçları açıklandı. Eylül 2016 sonu itibarıyla; hayat koruma ve ferdi kaza prim üretimi 212 milyon TL, birikimli hayat prim üretimi ise 9 milyon TL oldu. Bireysel emeklilik net katkı payı 1 milyar TL'nin üzerinde gerçekleşti. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları ışığında yapılan hesaplamalara göre AvivaSA'nın bu yılın ilk 9 ayı vergi öncesi karı 98,7 milyon TL, net kar seviyesi ise 78,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

AvivaSA hisse senetleri Eylül 2016 sonu itibarıyla, 2016'nın ilk 9 ayında yüzde 15 değer kazandı. Aynı dönemde BIST100 endeksinin değer kazancı yüzde 7 olarak gerçekleşti. Daha uzun vadeli bakıldığında ise Kasım 2014'teki halka arzından Eylül 2016 sonuna kadar geçen sürede AvivaSA hisse senetleri, yatırımcısına yüzde 36 getiri sağlarken aynı dönemde BIST100 endeksi yüzde 5 değer kaybetti.

Otomatik Katılım

İnsanları belirsizlik korkusundan kurtarma prensibiyle çalışmalarını sürdürdüklerine dikkat çeken AvivaSA Emeklilik ve Hayat CEO'su Meral Eredenk Kurdaş, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Türkiye'de, bireysel emeklilik sistemi başladıktan sonra halka açılan ilk emeklilik şirketiyiz ve 2015 yılını son derece başarılı kapattık. 2016'nın ilk 9 ayında da, sürdürülebilir bir büyüme ve karlılığı ve pazardaki liderliğimizi güçlendirdiğimiz, başarılı bir dönem geçirdik. Yeni yılla birlikte devreye girecek Otomatik Katılım uygulamasından sonra da, BES sektöründe sergilediğimiz güçlü büyüme performansını ve liderliğimizi sürdürmeyi ve hayat sigortaları tarafında bütün koruma branşlarında pazar payımızı artırmayı hedefliyoruz. Otomatik katılım için özel oluşturduğumuz uzman saha ekibi, hızlı ve kolay İK çözümleri sunan platformumuz, her zaman her yerden ulaşılabilir yaygın satış kadromuz ve özel kurumsal hizmet merkezimiz işverenlerin ve katılımcıların işini kolaylaştırmak için hazır bekliyor. Hissedarlarımız Sabancı Holding'in güvencesi ve İngiliz ortağımız Aviva'nın yıllardır İngiltere'de edindiği otomatik katılım tecrübesi de bizi daha güçlü kılıyor. Ayrıca, 2 milyonu aşkın müşterimiz ile hissedarlarımıza ve iş ortaklarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı