Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Atölye Modern'de sanatla dolu bahar dönemi başladı

23.03.2017 00:00
Atölye Modern'de sanatla dolu bahar dönemi başladı

 

 

Sibel TÜRKER
İstanbul Modern'in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Mario Levi ile başladı. Programda yer alan Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi semineri, Çağdaş Sanatın Şifreleri, Sanatçıların Dünyasını Anlamak başlıklı seminerlerin yanı sıra Postmodern Teori ve Sanat başlıklı yeni bir atölye de sanatseverleri bekliyor.

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi yazar Mario Levi; Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri Doç. Dr. Esra Alicavuşoğlu, Prof. Dr. Uşun Tükel, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Osman Erden yönetiminde düzenleniyor.

Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Ömer Faruk Şerifoğlu ve Haldun Dostoğlu'nun anlatımlarıyla gerçekleştirilen Sanatçıların Dünyasını Anlamak programında her seminerde farklı bir sanatçıya odaklanılıyor: Sanatçıların Dünyasını Anlamak seminerleri; Modernin inşası: Hale Asaf; Heykelde sıradan nesne ile kütlenin üretimi: Kuzgun Acar; Geleneğin çağdaş yorumu: Bedri Rahmi Eyüboğlu; Batı akılcılığı ve Doğu'dan Batı'ya sanatsal bir yolculuk: Erol Akyavaş; Türkiye'de soyut form arayışı: Nejat Devrim başlıklı dersleri içeriyor.

Yrd. Doç. Dr. Osman Erden, Doç. Dr. Alper Maral, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Doç. Dr. Zeynep Günsür'ün yönetiminde gerçekleşen Çağdaş Sanatın Şifreleri programında her seminer dersi çağdaş sanatın gelişiminde iz bırakmış sanat çalışmalarını ele alıyor: Program, "Fountain" / "Fontaine" (Marcel Duchamp, 1917),  "The Treachery of Images" / "Ceci n'est pas une pipe" (René Magritte,  1928-1929), "4' 33' (John Cage,1952), "One and three chairs" (Joseph Kosuth,1965), "Campbell's Soup Cans" (Andy Warhol, 1968), "I Like America and America Likes Me" (Joseph Beuys, 1974), "Cafe Müller" (Pina Bausch, 1978), "Electronic Superhighway: Continental U.S, Alaska, Hawaii" (Nam June Paik, 1995) adlı sanat çalışmalarına odaklanıyor.

 

Postmodern Teori ve Sanat semineri

 

Yrd. Doç. Dr. Nusret Polat (Okan Üniversitesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü) tarafından gerçekleştirilen Postmodern Teori ve Sanat Semineri katılımcılarını, 1960 ve sonrası "postmodern teori" başlığı ile bir araya gelen düşünce tarihini okumaya, dönemin güncel kavramlarıyla sanatı yorumlamaya davet ediyor.

Alanlarında uzman sanat tarihçileriyle yürütülen Sanat Tarihi Seminerleri katılımcılarına, sanat tarihine giriş yapma, tarihsel bağlamlar oluşturma ve sanatta yeni okuma biçimleri geliştirme olanağı sunuyor. 

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı