Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Atilla Çilingir?den yeni kitap: Önce Vatan

17.11.2017 00:00
Atilla Çilingir?den yeni kitap: Önce Vatan

Aydın TÜRKER

Emperyalizmin cirit attığı coğrafyamızda, Ortadoğu’da ve özellikle “Arap Baharı” ardından alev topuna dönen komşu ülkelerimizdeki ateşin topraklarımıza da sıçratılmak istendiği bu süreçte, Atilla Çilingir “Önce Vatan” adlı kitabında birçok soruya cevap aramış. Hain FETÖ kalkışmasının neyi hedeflediğini; kalkışma öncesinde yaşanan Balyoz, Ergenekon ve kumpas benzeri davaları, birlik ve bütünlüğümüze yönelik tehditlere karşı uyarıları yanı sıra yavru vatan Kıbrıs’ta oynanmak istenen oyunları da göz ardı etmeden…

Önce Vatan Gazetesi yazarı Atilla Çilingir’in kaleminden Bilge Oğuz etiketiyle geçtiğimiz günlerde yayınlanan Önce Vatan’da arka kapak yazısını Yekta Güngör Özden, Önsözü ise Hüseyin Adıgüzel yazdı.

Yekta Güngör Özden yazısında şöyle anlatıyor:

“Eğitim-öğretim alanında önemli ve etkin katkılarıyla yararlı çabalarını beğeniyle izlediğimiz Sayın Atilla Çilingir’in elinizde bulunan bu kitabı yurt sevgisinin, ulus bilincinin, devlet değerinin, gerçek milliyetçilikle Atatürk saygısının anlamlı yansımalarını içermektedir.

Kutsal bildiğimiz, çoğu ulusal değerlerimizin ve özelliklerimizin, anlamı konusunda değişik yaklaşımlarla, zihin bunaltıcı konuşma ve yayınlarla bozgunculuğu sapkınlığa kadar götürenlerin olduğu bir ortamda Sayın Çilingir’in kavramlara, konulara ve yapılara ışık tutan çalışması övgüye değer bir çalışmadır.

Tanımlardan olaylara uzanan geniş bir çizgide açıklamaları değerlendirmeleriyle bilgilere katkısı, irdeleme ve saptama açılımları gerçekten kutlanacak bir ürün kazandırmıştır.

Son yılların önemli olaylarına ilişkin değinmeleri birer uyarı, birer çağrı ve birer öze dönüş bilgilendirmesidir. Okurlara içtenlikle salık veriyor ve kendisini kutluyorum.”

Hüseyin Adıgüzel ise Önsöz’de, “İçinde yaşadığımız günlerde, manası aşındırılan, içi boşaltılan kavramların, her gün geometrik diziler halinde arttığını, yazılan ve çizilenlerin büyük çoğunluğunun bu maksada yönelik olduğunu görmek, ülkemiz hakkındaki endişelerimizi arttırırken bu gidişin hayra alamet olmadığını söylemek zorunda olduğumuzu belirtelim. Vatan, Millet, Devlet, Bayrak gibi, tarih boyunca Türk Milleti için, bilineninden fazla mana ifade eden kavramların içlerinin boşaltılması, alçakçasına uygulanmaya çalışılan bir planın akıl almaz tezahürleri olarak toplumu sürü haline getirmenin çabalarından başka bir şey değildir.

Emperyalizm, hala bütün kurumları ile ayaktadır. Emperyalistler, yüz yıl kadar öncesinden hazırladıkları paylaşım planlarını buzdolaplarından çıkarmışlar ve tekrar masalarının üzerine koymuşlardır. Yüz yıldan beri, kutsal ve manevi ne kadar değerimiz varsa, yavaş yavaş, bir sanatkâr inceliği içerisinde yontmuşlar, inceltmişler, bazılarını yok etmişler, bazılarını da yok olma kıvamına getirmişlerdir.” diyor.

Yazar Atilla Çilingir, Önce Vatan’da; yaşanan kavram kargaşasını netleştirmek, nedenlerini anlatmak ama en önemlisi bizi, biz yapan en temel değerlerimizin altını çizmeye çalıştığını vurguluyor…

Çilingir; kitapta, mazisi neredeyse insanlık tarihi ile başlayan, bugün daha çok birlikteliğimize ihtiyaç duyduğumuz bu kritik zaman diliminde, Büyük Türk Ulusunun sadece yaşadığımız bu son vatan topraklarımızda değil, var olduğumuz dünya coğrafyasının her yöresinde karşı karşıya kaldığımız tehlikelere, tehditlere karşı nasıl karşı koyabileceğimizi anlatıyor.

Yazar Atilla Çilingir, elde edilecek telif geliriyle, Samsun’da ikinci kütüphane açacak.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz