Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

Aşık Veysel Avcılar'da anıldı

23.03.2017 00:00
Aşık Veysel Avcılar'da anıldı

Haber Merkezi - 'Aynı vardan var olmuşuz' diyen aşıklık geleneğinin çağımızdaki en büyük temsilcilerinden 'Halk Ozanı' Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44. yılında Avcılar'da heykeli başında anıldı.

Eserlerinde Anadolu'nun hümanizmasını anlatan, bu toprakların yetiştirdiği değerli halk ozanı Aşık Veysel, aramızdan ayrılışının 44. yılında Avcılar Erol Mumcu Kültür Sanat Parkındaki heykelinin önünde anıldı. Tören, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'nin Aşık Veysel'in heykeli önüne çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile devam eden törene katılımın yoğun olduğu gözlendi.

'Fikirleri ve insan sevgisi bütün dünayayı kucakladı' 

Törende konuşan Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, Aşık Veysel Şatıroğlu'nu fikirleri ve insan sevgisi ile bütün dünyayı kucaklayan bir derya olarak nitelendirirken, "Aşık Veysel, deyişleri, yaşamı ve duruşu ile ülkemizde her zaman bütünleyici bir misyon yüklenmiş ve yaşamı boyunca bu çizgiden ayrılmamıştır. Aşık Veysel, milletimizin birlik, beraberlik içerisinde yaşaması için şiirler söylemiş, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin insan onurunu ön planda tutmuş ve ülkemizin en çok ihtiyacı olan şeyin birbirini anlamak olduğunu fark ederek sanatını ve yaşamını böyle devam ettirmiştir" dedi.

'Ondan öğreneceğimiz çok şey var'

Başkan Dr. Toprak devam ettiği konuşmasında, "Avcılar'da heykeli ile ismini ve anısını yaşattığımız, bu toprakların yetiştirdiği değerli halk ozanı Aşık Veysel'i aramızdan ayrılışının 44. Yılında saygı ve sevgiyle anıyoruz. Çünkü hepimizin özellikle gençlerimizin ondan öğreneceği çok şey var. O gönül denizinden kıyıya vuranları bizlerle paylaştı, bizlere düşen de onun bu değerli sözlerini yeni kuşaklara aktarmaktır. Seneler geçtikçe Aşık Veysel'in insan sevgisi ve dünya görüşü artarak yaygınlaşacaktır. Aşık Veysel Türkiye'nin değeridir" dedi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa