Gündem

Gündem Haberleri

Artuklu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığına Hediye Şahin seçildi

24.02.2017 00:00
Artuklu Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığına Hediye Şahin seçildi

Mütia AVUKA
Mardin (Hürses) -
Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde eğitim gören; ön lisans ve lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve kültürel ihtiyaçlarının karşılanmasında öğrencilerin görüşlerini belirleyerek, yönetim organlarına bildirilmesi ve yönetim organları ile öğrenciler arasındaki iletişimi oluşturmak amacı ile kurulan Öğrenci Konseyi Başkanlığına, yapılan seçim sonucunda Ebelik Bölümü 2. Sınıf öğrencisi Hediye Şahin seçildi.

Öğrenci Konseyi Kurultayı Divan Kurulu Başkanı ve iki kurul üyesinin belirlenmesinin ardından başkanlık için adaylıklarını açıklayan Sağlık Yüksek okulu, Edebiyat Fakültesi ve Midyat Meslek Yüksek okulu temsilcileri arasından 11 oyun 8’ni alarak çoğunluğu yakalayan Hediye Şahin Öğrenci Konseyi Başkanlığına seçildi.

Seçim sonrası Şahin’i makamında kabul eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Artuklu Üniversitesinin 9 bine yakın öğrencisinin eğitimleri boyunca yemek, ulaşım, konaklama ve etkinlik ihtiyaçlarını en iyi şekilde gidermek için bütün imkanları seferber ettiklerini vurgulayarak, her konuda öğrenci odaklı çözümler üretilmesinin öncelikli hedefleri arasında yer aldığını söyledi.

Öğrencileri ulusal ve uluslararası öğrenci etkinliklerinde temsil etme yetkisine sahip Öğrenci Konseyi Başkanlığının Öğrencilerin eğitimleri süresince yaşayacakları sorunlara hızlı çözüm üretilmesi noktasında başvurabilecekleri bir merci olduğunun altını çizen Rektör Ağırakça, “Eğitim gören tüm öğrencilerin günlük akademik yaşam ile ilgili ihtiyaçlarının giderilmesi ve konforlu eğitim hayatı sürdürmeleri için öğrenciyi merkeze alan bir üniversiteyiz. Öğrencilerimizin ulusal ve uluslararası öğrenci etkinliklerinde layıkıyla temsil edilmesini arzu ediyor ve her türlü faaliyetlerine de destek olacağımızı belirtmek istiyorum” diyerek Öğrenci Konsey Başkanlığına seçilen Hediye Şahin’i tebrik etti.

Hediye Şahin ise Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerinin temsilcisi olarak seçilmiş olmanın gurur ve mesuliyetini taşımanın bilinci içinde olduğunu ifade ederek görev alacağı iki yıl içerisinde öğrencilerin tüm ihtiyaçları ile ilgileneceğini, sahip olduğu bilgi birikimi ve temsiliyet gücünü  sorunların çözümüne vakfedeceğini söyledi.

Şahin, kültürel faaliyetlerin arttırılması yönünde çok ciddi çalışmalarda da bulunacağını hatırlatarak, öğrencileri ilgilendiren her türlü bilgiyi zamanında duyuracağının altını çizdi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa