YAZARLAR

Tüm Yazıları Berker Bostancı

Apartman Yöneticisi ve Ücret

09.09.2017 00:00

Apartman Yöneticisi ile yapılacak sözleşme ile veya yönetim planında ücret ödenmesi ile ilgili bir karar alınabilir. Sözleşmeye ve alınacak karara müteakip yöneticilere yaptıkları iş karşılığında ücret ödemesi yapılır. Eğer sözleşmeye veya karara dayanan bir ücret söz konusu yok ise yönetici kat maliklerinden ücret talep hakkı vardır.

Apartman Yöneticisinin Ortak Giderlere Katılımı

Kat Mülkiyeti Kanununa göre kat malikleri kurulu, kat malikleri arasından atanmış yöneticinin ortak  paya düşen giderlere katılıp katılmayacağı, katılacak ise hangi oranda katılacağını kararlaştırır. İlgili konuda karar alınmamışsa yönetici, yönetim süresince kendisine düşen ortak pay giderlerinin yarısına katılmama hakkı vardır.

Apartman Yöneticisi ve Denetim

Kat Mülkiyeti Kanununa göre seçilmiş yönetici kat maliklerine hesap verme yükümlülüğü vardır. Kat malikleri kurulu yöneticiyi her zaman ve devamlı olarak istedikleri an denetleyebilirler. Kat malikleri kurulu denetim işini, kendi aralarından sayı ve arsa payı çoğunluğuyla seçecekleri bir denetçiye veya üç kişilik bir denetim kuruluna verebilir.  Denetçi veya denetim kurulu yönetim planında yazılı zamanlarda, eğer zaman yazılmamışsa, her takvim yılının birinci ayı içinde kat malikleri kuruluna verecekleri bir raporla denetimin sonucunu ve anagayrimenkulün yönetim tarzı hakkındaki düşüncelerini bildirir. Bu rapor çoğaltılarak birer örneği taahhütlü mektupla kat maliklerine gönderilir.

Denetçiler bu raporu ve verecekleri kararları ve gerekli gördükleri diğer hususları, (1) den başlayıp sıra ile giden sayfa numaraları taşıyan ve her sayfası noter mührüyle tasdikli bir deftere geçirip tarih koyarak altını imza ederler.

Haberler

Gündem

Ramazan Bayramı tatilinde tren kapasiteleri artırılacak, emeklilere indirim uygulanacak

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi

Ekonomi

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Gündem

Emeklilere bayram ikramiyelerinin ödeme takvimi belirlendi

Ekonomi

KOBİ'ler yeni dönemde KOSGEB destekleriyle büyüyecek

Gündem

Yapay zeka girişimleri 7 yılda 33 kat arttı

Gündem

İstanbul'da köprüler Pakistan Milli Günü için ışıklandırıldı

Gündem

Yaşlanan nüfusun çalışma hayatına olumsuz etkilerine karşı ''kadın istihdamı'' önerisi

Gündem

Türk Devletleri Teşkilatının tarım bakanları Kazakistan'da toplandı

Gündem

Türksat 6A'da sona yaklaşılıyor

Ekonomi

KOSGEB geçen yıl 107 bine yakın işletmeye destek verdi

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bayram tatilinin kamu çalışanları için 9 güne çıkarılacağını açıkladı