Otomotiv

Otomotiv Haberleri

Alfa'nın 510 Hp'lik lüks sedanı yolda

30.05.2016 00:00
Alfa'nın 510 Hp'lik lüks sedanı yolda

 

Mehmet Emin AVCI

2016 yılının Mayıs ayında üretimi başlayan Alfa Romeo Giulia model ailesinin spor versiyonu Giulia Quadrifoglio, 2016 yılının son çeyreğinde ülkemizde de yollara çıkmaya hazırlanıyor. Markayı tanımlayan ve "duyguların mekaniği" mottosunu kazandıran kendine özgü İtalyan tasarımı, son teknoloji yenilikçi motorları, mükemmel 50/50 ağırlık dağılımı, eşsiz teknik çözümleri ve en iyi güç-ağırlık oranı özellikleriyle ön plana çıkan Alfa Romeo Giulia'nın en performanslı versiyonu, Alfa Romeo 4C ve 4C Spider model ailesi gibi sınırlı adette ülkemizde satışa sunulacak.

Alfa Romeo Marka Direktörü Türker Gürtekin, "Alfa Romeo Giulia model ailesinin en hafif ama en yüksek performanslı versiyonu olan Giulia Quadrifoglio'yu yılın son çeyreğinde Türkiye'de lüks ve sportif otomobil severler ile buluşturacağız. Karbon seramik fren balataları ile ultra hafif karbon fiber sportif koltuklarla donatılan 510 HP'lik Ferrari teknolojili çok özel spor modelden, Türkiye'de ilk etapta sadece 5 adet satışa sunulacak. Bu çok özel ve sıra dışı sportif Alfa Romeo modelinin hem 6 ileri manuel şanzımanlı hem de otomatik vitesli model versiyonlarını müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.

 

En sportif Giulia

 

Yeni Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, birkaç sade dokunuşla kimliğini ortaya koyabilen güçlü ve heykelsi bir genel yapıya sahip. Aracın profilinden doğarak  otomotiv tarihinin en ünlü ve tanınmış tasarım öğelerinden biri olan yonca biçimli efsanevi burun kısmına doğru uzayan keskin bir çizgiye sahip en performanslı Alfa Romeo Giulia'nın, saldırmaya hazır büyük bir kediyi andıracak görünümü dikkat çekiyor. 50/50 ağırlık dengesi ve arkadan çekiş sistemi Alfa Romeo'nun en önemli özelliklerini oluştururken, ağırlığı kusursuz bir şekilde dengelemek için, motor ve mekanik parçalar iki aks arasında sıralanmış bulunuyor. Alfa Romeo'nun Magneti Marelli'yle yaptığı işbirliğiyle üretilen en sportif Giulia'nın ön ve arka far panelleri ayrıca dikkat çeken tasarım ve teknoloji unsurları arasında yer alıyor. Stil mükemmelliği ve teknolojinin başarılı bir birleşimi olan LED arka far panelleri, aracın arka kısmını eşsiz ve ayırt edici bir şekilde ortaya koyuyor. Ön bölümde ise 35W modüllü Xenon teknolojisini kullanan, güç tasarrufuyla ışık akışını ve dağılımını artıran ve normal halojen farlara göre gece görüşünü yüzde 200 artıran farlara yer veriliyor. 

 

Yenilenmiş Alfa DNA'sı

 

Alfa Romeo Giulia, sürücünün seçimine bağlı olarak aracın dinamik davranışını değiştiren yenilenmiş Alfa DNA'sına sahiptir. Alfa DNA'sı,  Dinamik (Dynamic), Doğal (Natural), İleri Düzeyde Verimli (Advanced Efficient) (enerji verimliliği modu ilk defa bir Alfa Romeo'da kullanılmıştır) ve elbette yüksek performanslı Quadrifoglio versiyonunda yer alan yarış modlarına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Magneti Marelli ile işbirliği içerisinde geliştirilen Alfa Şasi Etki Alanı Kontrolü (CDC) teknolojisi, aracın "beyni" olarak görev yapıyor ve tüm entegre elektronik sistemleri koordine ediyor.  Sistem, yenilenmiş DNA Pro seçici, Tork Vektörleme, Aktif Aero Ayırıcı, aktif süspansiyonlar ve ESC gibi farklı özelliklerin kullanımını yönetir ve bunların her birine performansı ve sürüş keyfini optimize etmek için belli görevler verir. Aynı zamanda CDC, DNA Pro eşleştirmesini sensörlerden alınan hızlanma ve rotasyon verilerine göre gerçek zamanlı olarak dinamik hale getirmek için sürüşü adapte ediyor. 

 

Sürücü odaklı kokpit

 

Sürücü odaklı iç mekânda Alfa DNA kontrol grubu ve bilgi-eğlence sistemini ayarlamak için gerekli insan-makine ara yüzü iki basit, kullanıcı dostu düğmeden oluşmaktadır. Tüm ana kontroller ise bilinçli bir şekilde Formula 1 araçlarında olduğu gibi direksiyon üzerinde birleştirilmiş ve kullanıcısına kabin içini daha keyifli bir hale getirmek için tasarlanmış. Üstün, ayrıntılara önem veren ses çıkışı isteyenleri mutlu edecek sofistike Harman Kardon Sound Theatre sistemi ilk kez Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio'da sunuluyor. 12 kanallı D sınıfı yükseltici, üstün dinleme kalitesi için aracın içindeki 14 hoparlörden oluşan sistemle temiz ses dağıtımı gerçekleştiriyor. 

 

0-100 km/s hızlanması 3.9 sn

Arkadan itişli Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, mühendislerin Ferrari altyapısıyla düzenlediği altı silindirli turbo benzinli motora sahip. 510 Hp'lik güce sahip Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 3.9 sn'de tamamlarken, 307 km/s'lik son hıza erişebiliyor. 

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı