Politika

Politika Haberleri

Aksakal: ?Ecevit?in milliyetçiliğini tartmaya sizin terazileriniz yetmez!?

14.10.2017 00:00
Aksakal: ?Ecevit?in milliyetçiliğini tartmaya sizin terazileriniz yetmez!?

Haber Merkezi - DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önceki gün yaptığı bir konuşmada Bülent Ecevit’i hedef alarak söylediği “Bunlar Amerikan Başkanı’nın karşısında el pençe divan duruyorlardı, artık o dönemler yok, dik duruş bizim için önemli.” sözlerine cevap verdi.

“Siyaset, kişilerin değil halkın ve devletin çıkarları için yapılır.” diyen Aksakal sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Cumhurbaşkanı son günlerde iyiden iyiye kontrolünü kaybetti. Zira bir gün önce söylediği bir gün sonrakini tutmuyor. Bütün dünyayla kavgalı bir duruma gelmiş olan sayın Erdoğan, yaşadığı travmanın etkisi altında kime ne dediğinin farkında değil. Öncelikle şunu hatırlatmak isterim ki, sayın Kılıçdaroğlu üzerinden geliştirmeye çalıştığı gerilim politikalarına Ecevit’i alet etmeye kalkması kelimenin tam anlamıyla tükenmişliğin tezahürüdür. Zira Ecevit, sayın Cumhurbaşkanı’nın hedefindeki partinin değil Demokratik Sol Parti’nin Genel Başkanıydı. Ayrıca sayın Erdoğan, hangi dönemini değerlendirirse değerlendirsin bu ülkede Ecevit’in milliyetçiliğini sorgulayabilecek en son kişi olduğunun bile farkında değil.

Adama sorarlar; 1999 yılında AB görüşmelerinde Kıbrıs meselesini ön şart olarak sürenlere restini çeken ve onları gece yarısı Ankara’ya gelip özür dilemek durumunda bırakan Ecevit mi, yoksa “Yes be annem” sloganlarıyla KKTC’yi bugünkü aczin içine düşüren, Ege’deki Türk adalarına Yunan bayrağı çekilmesine karşı gıkını çıkaramayan siz mi dik duramamış?

Irak’ta 1,5 milyon müslüman’ın ölümüne yol açan bir iktidarın başı sıfatıyla siz mi, yoksa yaşamını feda edercesine bu saldırıya karşı duran Ecevit mi dik duramamış?

Suriye sınırları içinde Türk toprağı olarak kabul edilmiş yerden Süleyman Şah’ın sandukasını gece yarısı apar topar kaçıran iktidarın başı olarak siz mi, yoksa bugün paçanızı kaptırdığınız terör örgütünün elebaşını adalete teslim eden Ecevit mi dik duramamış?

Ecevit’in 70’li yıllardaki zaferlerini, Kıbrıs Barış Harekâtını, Haşhaş ekimi yasağını, Ege kıta sahanlığı konularını hatırlatmaya gerek bile duymuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı yorulmuş, bitkin ve kontrolü kaybetmiş bir görüntü sergiliyor.

Kendilerine tavsiyem şudur: Türkiye’nin gündemini karartma adına kiminle çatışırsanız çatışın. Ama iş Ecevit’in milliyetçiliği konusuna gelirse bunu tartmaya sizin terazileriniz yetmez! Bunu da böyle bilin."

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı