Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

Adnan Avuka, Mardin?i Rize?ye taşıdı

23.10.2017 00:00
Adnan Avuka, Mardin?i Rize?ye taşıdı

Mutia AVUKA
Hürses (Rize) - Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı  Adnan Avuka, 45. kişisel fotoğraf sergisini Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezinde sergiledi.

  Mardin’in tarihi güzellikleri ile taş işlemeciliğini yansıtan 70x50 ebadında 75 fotoğraf, Ilısu barajın yapımı ile sular altında kalacak olan  Tarihi Hasankeyf’ten 25  fotoğraf ve Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın çektiği 5 fotoğrafın yer aldığı sergi, Rizeli, Trabzonlu ve Artvinlilerin büyük ilgisi ile karşılandı

 Fotoğraf sergisini açan Rize Valisi  Erdoğan Bektaş ile  Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu ile birçok vatandaşın katılımı ile yapıldı. Fotoğraf sergisini açan vali Erdoğan Bektaş  ve beraberindeki heyet  gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Adnan Avuka’yı güzel çalışmalarından dolayı tebrik etti.  Vali Bektaş, “Mardin’e gitmeye hiç gerek kalmadı çünkü Adnan Bey fotoğraf sergisiyle Mardin’i Rize’ye taşımış, artık Mardin şehrini çok iyi tanıdık” diyerek espri yaptı ve “Arkadaşlar  Mardin şehrini görmekte büyük fayda vardır çünkü orada bu  kadim  şehir içinde medeniyetlerden tutunuz farklı din ve dil kültürü vardır. Dinler ve diller şehri Mardin’de asırlardır kardeşçe yaşayan farklı topluluklardan oluşmaktadır” dedi.

Vali Bektaş ve beraberindekiler, fotoğraf sergisini gezdi. Fotoğraf sergisini görmeye gelenler fotoğrafların önlerinde hatıra fotoğrafları çekerek mutluluklarını dile getirdiler.

Gazeteci ve fotoğraf  sanatçısı Adnan Avuka ise, “Benim turizm alanında hiçbir yatırımım yoktur ben Ticaret Lisesinde okuduğumuz turizm dersinden dolayı, o günlerden beri turizme karşı büyük ilgi göstermekteyim” dedi. Avrupa ülkelerinde 10 ayrı ülkede Mardin konulu fotoğraf sergisi açtığını belirten Avuka, 45. Fotoğraf sergisinin açılışı sırasında manevi desteklerini gördüğü Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ile MAREV vakfı Başkanı  Haluk Eldem’e  teşekkür etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi