Gündem

Gündem Haberleri

Adıyaman Valisi Erin, Koçali Barajı inşaatını inceledi

01.10.2016 00:00
Adıyaman Valisi Erin, Koçali Barajı inşaatını inceledi

Mütia AVUKA
Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy’la birlikte Adıyaman’ın sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacak olan Koçali Barajı inşaatında incelemelerde bulundu.

Yapımına hız verilen Koçali Barajı inşaatının son durumu ve yürütülen çalışmalarla ilgili şantiye şefinden bilgi alan Vali Abdullah Erin, Doğanlı Köyünde bulunan şantiyede baraj gövdesini inceledi.

Fiziki gerçekleşmenin %12 civarında olduğu Koçali Barajının tamamlanmasıyla bölgeye hayat vereceğini kaydeden Vali Erin, “Koçali Barajı ile Adıyamanlı çiftçilerimizin 187 bin dönüm toprağını suya kavuşturup, mahsulünü bereketlendireceğiz. Bununla birlikte yılda 31,5 Milyon m3 içme suyu temin edilerek Adıyaman'ın içme suyu problemi de çözüme kavuşturulmuş olacaktır. Baraj inşaatında çalışmalar seri bir şekilde devam etmektedir. Koçali Barajının 2019 yılında tamamlanması hedeflenmektedir. İnşallah arzu ettiğimiz sürede ve şekilde bu barajı bitirir ve milletimizin hizmetine sunarız.

Koçali Barajı ile Çemberlitaş Köyü arasındaki iletim kanallarının da bu yılın sonunda ihale edilmesinin planlandığını belirten Vali Abdullah Erin, “Adıyamanlı hemşerilerimize iş, aş ve ekmek kapısı olacak Koçali Barajı tamamlandığında bu topraklara bereket gelecek, ilimizin sosyo-ekonomik yapısına ciddi katkılar sağlayacaktır. Koçali Barajı ve devam eden diğer sulama projelerin tamamen hayata geçirilmesiyle birlikte ilimizde ürün deseni sayısı artacak ve tarıma dayalı sanayide önemli gelişmeler yaşanacaktır. Böylece kuru ve geleneksel tarımdan, sulu ve modern tarıma geçiş üretim artışıyla kalmayacak, bölgeler arası gelişmişlik farkı en aza indirilerek, kırsal alanda verimlilik ve istihdam imkânları yaratılacak ekonomik ve sosyal kalkınmanın ivmesi artırılmış olacaktır. Koçali Barajı ve pek çok eseri ilimize kazandıran başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Bakanlarımıza, Sayın Milletvekillerimize, DSİ Genel Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.  

Koçali Baraj inşaatındaki incelemelerinin ardından Vali Abdullah Erin, Koçali Köyünde bulunan Eti Bakır Maden Arama Şirketi şantiyesine geçerek yürütülen çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Ekonomi

Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı

Gündem

Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir

Gündem

SGK, emeklilere promosyon ödemesi için 19 banka ile protokol imzalandığını bildirdi

Ekonomi

İran ile ticaret hacminde 30 milyar dolar hedefi