Politika

Politika Haberleri

AK Parti Milletvekili Miroğlu, ?Kan, kan ile temizlenmez?

07.08.2017 00:00
AK Parti Milletvekili Miroğlu, ?Kan, kan ile temizlenmez?

Mutia AVUKA
Mardin (Hürses) -
Mardin’in Nusaybin İlçesine bağlı Yazyurdu Mahallesinde oturan  Uğur ve Sosyal aileleri arasında iki yıl önce 3 kişinin ölümü ile başlayan kan davası, Midyat ilçesi tanınmış Detmemiken Aşiret lideri Abdullah Taş ve yörede sözü geçen aile büyüklerinin girişimi sonucu Yazyurdu Mahallesi(KÖY) Taziye evinde  verilen barış yemeği ile son buldu.

İki yıl önce İstanbul Küçükçekmece Kanarya’da enişte ile kayınbirader arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşmüş, Fethullah Özkaç, İbrahim Ataş ve Ahmet Sosyal yaşamlarını kaybetmişti.  Uğur ve Sosyal aileleri arasında başlayan, Yazyurdu Mahallesinde ve İstanbul’da yaşayan aile fertlerini olumsuz yönde etkileyen kan davası, yörenin söz sahibi aile liderlerinin devreye girmesi ile barış sofrasında son buldu.

Miroğlu, “Kan, kan ile temizlenmez”

Barış yemeğine katılan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, kan davalarının bölgede son bulması gerektiğini söyledi. Barışın kaçınılmaz olduğuna vurgu  yapan Miroğlu, “Kan, kan ile yıkanmaz, temizlenmez. Ne kadar kavga  edilirse edilsin, sonu barış ile sulh ile biter. Bölgemizde silahların ortadan kalkmasını, kan davalarının son bulmasını istiyoruz. Türkü, Arabı ve Kürdü ile birlikte yaşama kültürümüzün; basit sebeplerle, aşiretler  ve aileler arasında kan davasına dönüşmesine müsaade etmemeliyiz. Bölgede bu kader ise biz bu kaderi ret etmeliyiz. Kardeşin kardeşi öldürmesi hiçbir dine ve inanca sığmaz. Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinden  gelen ve iki aileyi barıştıran Abdullah Taş ve barış heyetine teşekkür ediyorum” dedi.

Miroğlu, barışı sağlayanlarla birlikte, iki aile fertlerini bir araya getirerek el  sıkıştırdı, ardından iki aile bireyleri ve davetliler barış sofrasına oturdu.

 

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa