Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

?50. Yaş 50. Sergi 50 Eser? isimli ?Vefa Sergisi? kapılarını sanatseverlere açtı

18.05.2017 00:00
?50. Yaş 50. Sergi 50 Eser? isimli ?Vefa Sergisi? kapılarını sanatseverlere açtı

(İHA) - Usta sanatçı Mesut Dikel’in sedef, metal oygu, naht ve hüsn-i hat çalışmalarından oluşan “50. Yaş 50. Sergi 50 Eser” isimli sergisiyle geleneksel Türk-İslam sanatının kadim güzelliği sanatseverlerle buluşturuldu. 18 Mayıs Perşembe günü Kuveyt Türk’ün Esentepe’deki Genel Müdürlük binasında açılan sergide, Mesut Dikel’in 30 yıllık sanat birikimi, yazının estetiği, ahşabın zarafeti ve metalin asaletiyle buluştu.

Mesut Dikel, sadece hüsn-i hat alanında değil tezhip, ebru, minyatür, naht, katı, sedef, metal oygularla birlikte resim, sulu boya, airbrush, grafik tasarım, fotoğraf ve illüstrasyon gibi sanatın birçok farklı disiplininde başarılı çalışmalara imza atıyor. Mesut Dikel’in, hocası Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu’na ithaf ettiği “50. Yaş 50. Sergi 50 Eser” isimli sergisi, geçmişin sihirli çizgilerini günümüze taşıyor. 25 Mayıs Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilecek olan sergide Dikel’in sedef, metal, oygu naht ve hüsn-i hat çalışmalarından oluşan 50 eseri yer alıyor.

“Bu serginin özelliği 50. yaşımda 50 eserin ve 50. sergimin olması”

Sergiyle ilgili konuşan usta sanatçı Mesut Dike, l“Bu serginin özelliği 50. yaşımda 50 eserin ve 50. sergimin olması. Sergimi de beni yetiştiren üstat hocam Prof.Dr. Mehmet Zeki Kuşoğlu hocama ithaf ediyorum. Sergide sedef, metal, ahşap, naht yani kıl testereyle kesilmiş özel çalışmalar var. Artı tabi hat çalışmalarımız da var. Sergideki eserlerin özelliği tamamının ben kendi orijinal özgün yazılarımın olması birkaç yazının dışında. Yaklaşık 45-46 tanesinin tamamının tasarımı bana ait. Başka bir özelliği daha bir eserin ikinci defa yapılmaması. Hepsi tek ve ikincisini de yapmıyorum ancak farklı malzemelerde deneyebiliyorum. O yüzden bütün çalışmalarımız tek, orijinal. 50 tane çalışmam var” dedi.

“50 yaşıma özel İhlas Suresi çalışmam var”

50. yaşına özel çalışmasını tanıtan Mesut Dikel, “50 yaşıma özel İhlas Suresi çalışmam var. Yaklaşık 6 ay süren bir çalışma. Hem metal hem sedef. O çalışmayı yetiştirebildim ancak. Dış motifleri benim talebem olan Sema Yurtman kızımızla bana aittir. Oradaki yazıda bana aittir. Orta kısım sedef kesimdir. İç kısmı metal ve sarı bronz” diye konuştu.

“Bu benim gurur günüm”

Kendisine ithaf edilen sergiyle ilgili düşüncelerini belirten Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu, “Bu benim gurur günüm. Mesut benim en iyi talebelerimdendir. Mesut yoldan gelen evladımdır benim. Eski geleneğimizde insanlar şöyle derlermiş; belden gelenler yoldan gelenler. Kendi evlatları ama bir de sonradan tanıyıp evladı olmuş insanlar. Mesut benim yoldan gelen evladımdır.Onun için yaptığı her şey de güzel olmuştur. Çünkü kendi de güzeldir”şeklinde konuştu.

Usta sanatçı Metin Dikel kurdele kesiminin ardından Prof. Dr. Zeki Kuşoğlu’na , Kuveyt Türk Özel Bankacılık Sanat Danışmanı İbrahim Ethem Gören’e ve Kuveyt Türk Strateji Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir’e hediyelerini takdim etti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı

Ekonomi

İnternet medyasında gelirler ve istihdam olanakları arttı

Gündem

ÖSYM'nin dünyadan izole sınav merkezi kapılarını ilk kez açtı