Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

2. Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu sona erdi

21.04.2017 00:00
2. Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu sona erdi

Haber Merkezi - Kocaeli Üniversitesi, Gölcük Belediyesi ve Gölcük Kent Konseyi işbirliğinde, Gölcük Vizyon 2023 kapsamında düzenlenen “2. Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu” dün (20.04.2017) Değirmendere Sanat Evi’nde düzenlenen kapanış ve sertifika töreniyle sona erdi.

Törene Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, Değirmendere Ali Özbay MYO Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, Değirmendere Ali Özbay MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarım Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Mine Can’ın yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve sanatçılar katıldı.

Protokol üyeleri törende yaptıkları konuşmada sempozyumun her açıdan başarılı olduğunu belirterek katılan sanatçılara teşekkür etti ve işbirliklerini devam edeceğini dile getirdi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri sanat eserlerinin yer aldığı sergileri gezerken sempozyuma katılan sanatçılara plaketlerini takdim etti.

Örnek Alınacak Projeler Yürütüyoruz

Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, “Kocaeli Üniversitesiyle iki senedir işbirliği yapıyoruz. Bu çerçevede çok güzel işler çıkarttık ve örnek projelere imza attık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Dr. Metin Şentürk, “Paydaşlarımızla birlikte ortaya koyduğumuz Gölcük Vizyon 2023 projeleriyle birlikte Gölcük’ün eğitim ve sanat merkezi haline gelmesi için çaba sarf ediyoruz. 2. Gölcük Uygulamalı Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Sempozyumu çok başarılı bir iş oldu. Seneye umarım daha geniş katılımlı bir etkinlikte birlikte oluruz” ifadelerini kullandı.

Projeye “Telkari” türünde yaptığı çalışmalarla katılan Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Gülhan Güldür, Kocaeli’nde sanata çok fazla değer verildiğini söyleyerek sempozyumda bulunmaktan büyük keyif duyduğunu kaydetti.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz