Kültür & Sanat

Kültür & Sanat Haberleri

2. Altın Nota Beste Yarışması

11.03.2017 00:00
2. Altın Nota Beste Yarışması

Süleyman Elçin
Antalya (AA) - Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl ikincisi düzenlenen Altın Nota Beste Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının, Türk Sanat Müziği repertuvarına nitelikli eserler kazandırmak, beste ve söz yazarlarını özgün eserler yaratmaya teşvik etmek amacıyla düzenlediği "2. Altın Nota Türk Sanat Müziği Beste Yarışması"nda dereceye girenler belli oldu. 

Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törende birincilik ödülünü "Bembeyaz Gel, Damla Siyah İstemem" eseriyle söz yazarı Hüseyin Balkancı ve besteci Cengizhan Sönmez aldı. Yarışmada ikinciliği "Sen Yoksun Yanımda" eseriyle söz yazarı Refa Ateş, besteci Şahin Çangal alırken, üçüncü de  "Gürcü Kızı" eseriyle söz yazarı ve besteci Tahsin Çolak oldu. 

- "En büyük kuvvet kültürdür"

Törende konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, belediye olarak birçok yatırım yaptıklarını, yeni eserler kazandırdıklarını ancak en büyük yatırımı kültür ve sanata yaptıklarını söyledi.

Türel, Antalya'da kent müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, film ve piyano festivali ile tiyatro şenliğine imza attıklarını belirtti. 

Antalya'nın 810 yıl önce Türk toprağı olmasını ve Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 87'nci yılını kutladıklarını anımsatan Türel, şöyle konuştu:

"Vatan sadece toprak değildir. O toprağın tarihidir, kültürüdür. Bir millet toprağıyla, nüfusuyla, askeri gücüyle güçlü olamaz. En büyük kuvvet kültürdür. Bir milletin kültürünün, büyüklüğünün en büyük göstergelerinden birisi de müziğinin zenginliğidir. Türkiye'nin en büyük zenginliklerinden birisi de kendine has müziğidir. Müzik zenginliğimizi tam olarak bilseydik ve iyi değerlendirseydik Türkiye'nin birçok sıkıntısını daha iyi çözerdik çünkü müzik birleştirici ve bütünleştiricidir."

Türel, yarışmaya 333 eserin katıldığını ifade ederek, yarışma ile üretimi yavaşlayan Türk musikisine yeni ve nitelikli besteler kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa

Kültür & Sanat

Eşikte Üç Kadın raflardaki yerini aldı!

Gündem

Dünya Flamingo Günü kutlanıyor

Maliye & Muhasebe

TÜRMOB Başkanı Kartaloğlu: Taleplerimize acilen yanıt bekliyoruz