Otomotiv

Otomotiv Haberleri

'2017, 2. El otomobilin yılı olacak'

06.03.2017 00:00
'2017, 2. El otomobilin yılı olacak'

Mehmet Emin AVCI

2016 yılının son döneminde gerçekleşen ÖTV düzenlemesi ve döviz kurlarındaki yükselişin sıfır otomobil fiyatlarına yansımasıyla, tüketici 2. el otomobile yönelmeye başladı. Fiyat açısından daha cazip hale gelen 2.el pazarı, 2016 yılının son döneminde ivme kazanırken, ilgi 2017 yılının ilk ayında da devam etti. 2016 yılını 4 milyon 727 bin adetlik otomobil satış ile kapatan 2.el pazarı, 2017 yılı Ocak ayı sonuçlarının da bir önceki yıla göre daha yüksek olması bekleniyor. 2016 yılının son çeyreğinde hizmetlerine başlayan Otoshops, hedeflerinin üzerine çıkarak yılı 1.593 adetlik satışla tamamladı.

Otoshops'un İstanbul Kartal'daki showroomunda düzenlenen basın toplantısında 2. El otomobil pazarını ve Otoshops'un hedeflerini paylaşan Genel Müdürü Tuğrul Denizaşan, 2017 yılında 2.el otomobil pazarında yüzde 15'e yakın büyüme beklediklerini belirterek "ÖTV düzenlemesi ve döviz kurlarının yükselmesi nedeniyle sıfır otomobil fiyatlarına yansıyacak artış, 2017 yılında daha bariz görülecek. 2016 yılının son aylarında markalar çeşitli kampanyalar ile bu artışı yansıtmadılar ve talebin öne çekilmesini sağladılar. Ancak 2017 model araçlar fiyat artışı ile birlikte pazara sunuluyor. Bu nedenle 2.el otomobil pazarının daha cazip hale gelecek. 2017 yılında 2.el otomobil pazarı yüzde 15'in üzerinde büyüyebilir" dedi.

'2017 hedeflerimize 2016'da ulaştık'

Denizaşan Ekim ayındaki lansmanlarının ardından yılsonu satışı için hedefledikleri 1.400'ü geçerek 1.593 adetlik satış gerçekleştirdiklerini söyledi. Denizaşan "Faaliyete geçtiğimiz an itibarıyla aracını satmak isteyen müşterilerimizin yoğun ilgisiyle karşılaştık. 2. El araç almak isteyenler web sitemiz üzerinden de çok yoğun ilgi gösteriyorlar. 2016 yılı hedeflerimizin üzerine çıktık. 13 noktayla başladığımız ve 2017 yılsonu hedefimiz olan 20 Yetkili Satıcı sayısına 2016 yılının sonunda ulaştık, şu anda 22 Satış Noktası ile hizmet veriyoruz." dedi.

2017 yılında otomotiv sektörünün yükselen değerinin 2. el olacağını söyleyen Otoshops Genel Müdürü Denizaşan "2017 yılı satış hedefimiz 5 bin adet. Yapılanma çalışmalarımız 2017 yılında da durmaksızın devam edecek. Yetkili Satıcı sayımızı ise 30'a yükseltmek arzusundayız. Çok fazla bayilik başvurusu alıyoruz. Kriterlerimize uygun bayileri seçmek için dikkatle değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

65 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımla faaliyetlerine başlayan şu anda 100 milyon TL 'lik yatırıma ulaşan Otoshops'un  Kartal showroomunda dijital ekspertiz, 2 yıl garanti, 7 günde değişim, nakit alım / takas, tüketici finansmanı, kasko ve trafik sigortası seçenekleri ile sektörde ilk olan bazı uygulamaları sunduklarını belirten Denizaşan, sözlerine şöyle devam etti; "Bugün sizlere daha yakından tanıttığımız Kartal showroomumuzda satın alınan 2. El bir araç, tüm devir-tescil işlemleri maksimum 2 saat içerisinde tamamlanarak, müşteriye teslim edilmektedir. Bu hizmetlerimiz sadece Kartal showroomunda değil, 22 satış noktasında da aynı kalite ve standartta verilmektedir"

2.elde müşteri profili değişiyor

Gelir düzeyinin otomobil fiyatlarındaki artışa paralel olarak artmaması sebebiyle satınalma gücündeki düşüşün 2.el otomobillere olan ilgiyi artırdığı belirten Denizaşan "Pazarda kurumsal yapıların artması sebebiyle müşterinin öncelikli beklentisi olan güven unsurunun sağlanması ile 2. El pazarına ilgi büyüdü. Fiyat avantajı sebebiyle 2.el otomobil almayı tercih eden bir kitle oluştu. Özellikle lüks segmentlerde 2.el modellere olan talep daha da yoğunlaştı. Satışını gerçekleştirdiğimiz her 10 araçtan biri lüks segmentten model oluyor. 2.el pazarında en çok rağbeti dizel motorlu otomatik vitesli araçlar görüyor, bunun yanında yakıt tüketimlerinin düşmesi benzinli otomatik araçları da daha cazip hale getirdi" açıklamasında bulundu.

'Bir kasa, bir masa'dan modern 2. el tesisine...

Otoshops ALJ İstanbul Kartal Showroomunda, "Bir kasa, bir masa" olarak tabir edilen 2. El otomobil satış sistemini tarihe gömerek, sıfır otomobil galerisinden farksız modern tesiste 2. El otomobil satış dönemini başlattı. 6 bin metrekare kapalı alanda 200'den fazla 2. El otomobil, sıfır araç standartlarıyla sergilenen Kartal Showroomu, aynı zamanda Otoshops'un eğitim üssü olarak da görev yapıyor. Bünyesindeki Otoshops Akademi ile  tüm yetkili satıcılar ilk kurulum eğitimi sonrasında periyodik olarak sunulan eğitimlere katılıyor. 17 personelin görev yaptığı ALJ Kartal showroomunda; Ekspertiz, nakit alım / takas, kredi, kasko ve trafik sigortası, görünüm yenileme gibi araç alım satımındaki tüm işlemleri tek noktada hızlıca sonuçlandırıyor. 2.el bir araç, kredi başvuru süreçleri de dahil olmak üzere yaklaşık 2 saat içinde teslim edilebiliyor. 2. el pazarında bir ilki gerçekleştiren Otoshops, satacağı her araca 2 yıla kadar garanti veriyor. Yol yardım hizmetini de içeren Otoshops Garanti, mekanik parçaların yüzde 90'ını kapsıyor.

 

 

 

1.sayfa

1.sayfa