Yerel Yönetim

Yerel Yönetim Haberleri

13. Yeşilli Kiraz Festivali?nde kiraz üreticileri yarıştı

18.06.2017 00:00
13. Yeşilli Kiraz Festivali?nde kiraz üreticileri yarıştı

Mütia AVUKA
Mardin’in Yeşilli İlçesinde 13.Uluslararası Kiraz ve Kültür Festivali düzenlendi. Festival dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Hafız Tayfun Sönmez’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Renkli görüntülere sahne olan Festivalde 20. Üreticinin yetiştirdiği en güzel kiraz yarışması düzenlendi.

Yeşilli  Cumhuriyet Alanında düzenlenen Festivalde yaklaşık 7 bin kişiye  iftar yemeği verildi. Tonlarca kavurma, pilav ve kiraz ikramında bulunuldu.

İftar yemeğinin ardından Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, bölgede sağlanan huzur ve güven ortamını bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini, bölge halkı olarak da buna izin vermeyeceklerini söyledi. İlçenin alt yapı ve kentsel dönüşüm projelerini en kısa sürede hayata geçireceklerini ifade eden Demir, ”Ne FETÖ ve ne de terör örgütü ile Kandil’in bölücüleri, Mezopotamya ovasını, Konya Ovasından, Trakya Ovasından, Çukurova’dan ayıramayacaklar. Biz bir bütünüz bizleri ayırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunu herkes bilsin ve öğrensin. Aramızda kardeş belediye Çorum’dan misafirlerimiz var. Bu etkinliğimize katkı sağladılar. Bizi Suriye’ye çevirmek isteyenlere derslerini 15 Temmuzda meydanlarda verdik. Mardin Halep olmayacak, Urfa Haseki olmayacak, Diyarbakır Şam olmayacak. Bunu bütün dünya bilmelidir. Bu sözlerimi kulaklarına soksunlar. Bu ülkenin güvenini, huzurunu ve güzelliğini kimse bozamayacaktı” dedi.

Demir, “Ne hain FETÖ’nün oyunları ne de geride bıraktığımız 15 Temmuz ne de 50 yıl gelse bile artık kenetlenmiş olan halkımızın huzurunu kimse bozamayacaktır. Çünkü arkamızda dünü ve günü ile var olan halkın ve milletin reisi vardır oda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vardır” diye konuştu. Demir yapılan çalışmaların yanı sıra projelendirilen hizmetleri anlatarak konuşmasını bitirdi.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman ise, huzur ve güven ortamı ile dengelerin sağlandığını, yatırımlarda, turizmde gözle görülür gelişme ve hareketlenmelerin yaşandığını söyledi. Vali Yaman, “Yeşilli Belediye Başkanın yanındayız. Hizmetlerini takdirle karşılıyor ve destekliyoruz. Burada tekrar söylüyorum, belediyenin parası başka yerlere gitmiyor. Gelen para, yaş ortalaması 22 olan genç nüfusumuzun huzuru için, güvenliği için, yaşlılarımız için, ve şehrimizdeki insanlarımızın yaşam kalitesini arttırmak  için harcıyoruz. Gelen para yetmezse borçlanacağız ama hizmetlerimiz aksamayacak. Büyükşehirlerde ne varsa ve ne yapılıyorsa Yeşilli ilçesine de aynen yapılacaktır. Herkes huzur ve güven içinde yaşamalıdır” dedi.

Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve gençlerimize verilmesi gereken bütün hizmetler verilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz Mardin ve ilçe belediyelerini her konuda destekliyor ve emirlerini yerine getirmekte bizim görevimizdir. Belediyeler halk için vardır, halkta Belediyelerden hizmet bekliyor” dedi.

Festival kapsamında, Yeşilli ilçesinde her yıl düzenlenen toplu sünnet şöleninde sünnet olan 75 çocuğa çeşitli hediyeler verildi. Kiraz festivalline katılan 30 Kiraz üreticisine ise dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

İftar Yemeği ve Kiraz Festivaline, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman ve eşi Gülseren Yaman, Garnizon Komutanı Altan Er, Yeşili Kaymakamı Ömer Bilgin, Artuklu İlçe Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı M.Zafer İzcan, Mardin 22. Dönem Milletvekili Süleyman Bölünmez, Vali yardımcıları, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AK parti kadın kolları, STK, Kanaat önderleri, iş adamları, sanayiciler ve davetliler katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Gündem

İstanbul için pazar gününe kadar kuvvetli sağanak uyarısı